Warcraft III: The Frozen Throne

Végre megérkezett a Blizzard sikerjátékának, a Warcraft III-nak a hivatalos kiegészítője, melybe a fejlesztők ígéretüknek megfelelően tényleg számos újdonságot csomagoltak.

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

A kiegészítőben egy teljesen új küldetéssorozattal találkozhatunk, mely missziói éppoly részletességgel lettek kidolgozva, mint az eredeti játék kampányai. A történet az első rész eseményei után játszódik, a főszereplő pedig a bukott lovag Arthas, valamint a renegát féldémon, Illidan. Elsőként most a sötét elfeket irányíthatjuk, majd az emberek maradványaival próbálhatunk kezdeni valamit, míg végül az élőholtak seregének irányítása kerül a kezünk alá.

A fentieket elolvasva biztosan többen felkapják a fejüket, hogy hiányoznak az orkok. Ez teljesen azért nem igaz, mivel lesz egy bonusz kampány, melyben az orkokkal barátságot kötő fél-ogre beastmasterrel kell barangolnunk az orkok által választott új otthon földjén. Kétségtelen, ez nem ér fel egy teljes kampánnyal, de legalább azért találkozunk a zöldbőrű néppel.

Minden egyes faj seregei bővültek új egységekkel és új hősökkel. Az új hősök új képességekkel állnak rendelkezésre, és valamennyiket felhasználhatjuk a multiplayer játékban is. Minden faj két új egységet kapott, melyek egyike a légierőt erősíti. A maradék unitok közt is találunk azért érdekeseket, mint mondjuk a setét elfek hegyi óriása, mely leginkább a taurenekkel állítható párba, és a későbbi missziókban tűnik fel.

A korábbi Warcraftok rajongói némileg csalódottan konstatálhatták, hogy a harmadik részből kimaradtak a tengeri ütközetek. A kiegészítő az ő hangulatukat is felderítheti, mivel feltűnnek mind a szállítóhajók, mind a csatahajók.

Szintén érdekes újdonság, hogy vannak semleges hősök is, melyen csak arra várnak, hogy jó pénzért felbéreljük őket. Emellett minden faj ezentúl építhet üzleteket, melyekben a hősök vásárolhatnak tekercseket és különféle varázsitalokat is, melyek ugyan csodát nem fognak tenni, de azért időnként hasznos segítséget nyújtanak.

Játékegyensúlybeli módosítások is akadnak szép számmal. Bizonyára sokak számára örömteli, hogy ezentúl több egységet toborozhatunk anélkül, hogy feltűnne az a csúnya low, vagy high upkeep felirat a képernyőn. Számos egység válik emellett olcsóbbá, ami alapvetően megváltoztathatja az alkalmazandó taktikát. Mivel több védekező épületet is felhúzhatunk, már kevésbé fog beválni az a taktika, hogy a játék elején berontunk hősünkkel az ellenfél bázisára, hatalmas pusztítást végezve épületei között.

Előző
Következő