Magnéziumötvözetből készült a Philips új merevlemezes mp3-lejátszója. A HDD100 jukebox winchesterén több mint 3000 zenét, vagy tetszőleges típusú adatot tárolhatunk.

A Philips bemutatta első hordozható merevlemezes mp3-lejátszóját, a HDD100 típusjelű készüléket. Az USB 2.0 (480 kbps sebességű) csatolófelülettel ellátott készülék mérete 10,7x6,5x2,0 cm, tömege 67 g. A HDD100 egy 15 gigabájtos, 1,8 collos merevlemezt tartalmaz, amelyen 3000-nél több CD-minőségű zene, illetve bármely más adat is tárolható. A készülék különlegessége, hogy nem csak lejátszani képes a digitális zenéket, de ezek felvételére is alkalmas mikrofonról, vagy az analóg/digitális optikai bemenetéről, ezen túl beépített mp3 kódolóval rendelkezik. Felvételi módban választható bitsebesség mikrofonról 32 kbps, analóg/digitális vonali bemenetről pedig 128 kbps. Közvetlen rippelés is lehetséges CD-játszóról a HDD100-ra, ez utóbbi megoldást a szinkronizált SPDIF interfészen keresztül történik.

A HDD100 tartalmaz egy szabadalmaztatott szolgáltatást, a SuperScroll-t, amely a menük és a listák görgetését, lapozását teszi egyszerűvé. A görgető gomb finom megnyomásával a menük és listák először lassan, erősebb nyomásra pedig gyorsabban gördülnek. A készüléket házba építették, a kijelző ablaka keményüvegből készült. A HD100-as különleges képessége a saját lejátszási listák készítése, kedvenc zenék összeállítása és ezek kezelése, a zeneszámok kereséséhez pedig az ID3 azonosítóban tárolt adatokat használhatjuk.