Két koreai cég rendkívül apró, nagyjából egy pénzérmével megegyező méretű, integrált memóriás MP3-lejátszó prototípusát mutatta be. Az eszköz tömeggyártása még ebben a hónapban megkezdődhet.

Forrás: [origo]A hordozható eszközöket gyártó Station Z és Eratech vállalatok által kifejlesztett zenelejátszó átmérője mindössze 42 mm, vastagsága pedig 10 mm. A parányi Emp-Z 128 MB belső memóriával, és integrált akkumulátorral rendelkezik, tömege pedig csupán 15 gramm.

A gyártók közlése szerint az Emp-Z a piacon jelenleg elérhető legkisebb digitális zenelejátszó, és ha akkumulátorát nem számítják, akkor egyben a legkönnyebb is. Az apró méretek elérése érdekében a fejlesztők mindenféle extra funkciót - például zenerögzítés - kihagytak az eszközből, s csatlakozóból is csupán egy található rajta: ebbe lehet illeszteni a fülhallgatót és a zenék feltöltésére szolgáló USB kábelt is.

Az érme méretű MP3-lejátszó tömeggyártása a tervek szerint még augusztusban megkezdődik, a termék végfelhasználói ára pedig 120 dollár körüli lesz.