Magyarországon kereskedelmi forgalomba került az első, teljes körűen magyarított internet TV, mely a Freedomland Netbox nevet viseli - áll a forgalmazó közleményében.

Alkalmazásával egy televíziókészüléken keresztül, számítógép használata nélkül is elérhetővé az internet, ezen túl e-mail, fax, sms, küldésére, valamint hangrögzítésre is alkalmas. A Freedomland hazai forgalmazója a termékhez netes szolgáltatáscsomagot is kínál.

Az angol zsargonban set-top boxnak nevezett kommunikációs eszköz működéséhez telefonvonal szükséges. A forgalmazó cég átalánydíjas internetelérést kínál az eszközhöz, a felhasználó számára emellett költséget jelent az online töltött idő telefondíja is.

Használatát alapfelszerelésként vezeték nélküli billentyűzet és távirányító segíti, a doboz Linux-alapú operációs rendszert rejt. A 40 ezer forintos kiskereskedelmi áron hozzáférhető Freedomland analóg modemmel, dial-up eléréssel kapcsolódik az internetre. A forgalmazó képviselője az [origo]-nak elmondta: várhatóan a jövő évben piacra dobják az eszköz Ethernet csatolóval ellátott verzióját is, mely már a szélessávú ADSL-kapcsolat lehetőségeit is kihasználja.