Górcső alá vettük az Epson egyik új lapszkennerének tulajdonságait. A készülék egyszerű kezelhetőség mellett jó minőséget produkál.

Ha valaki fotózással foglakozik, egyszer eljut arra a pontra, hogy a képeit meg szeretné őrizni az utókor számára. Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása, hogy a papírképeket bedigitalizálja. Nagyon nehéz ám több száz képet megfelelő minőségben számítógépre rögzíteni. Mert jól tudjuk, ha valami gyors, akkor általában nem lesz megfelelő minőségű. ha pedig jó lesz a szkennelt képek minősége, akkor rendszerint nagyon időigényes a folyamat. A lapszkennerek rengeteg fajtája van a piacon, melyek között minden gyártmány megtalálható.

Az Epson Perfection 3200 Photo felépítését tekintve meglehetősen robusztus. Ellentétben a mai lapolvasókkal, az Epson esetében nem ultravékony megoldásokkal találjuk magunkat szemben, hanem egy olyan készülékkel, amelyben "van anyag". A matt ezüst szkenner meglehetősen testesre sikerült, ennek ellenére formatervezése igen vonzóvá teszi. A felépítése a profi készülékeket idézi, hiszen az A4 formátumú készülék pereme cm-skála beosztású. Emellett megtaláljuk azt a funkciógombot is, mely lehetővé teszi számos program közvetlen elérését. A gomb megnyomásával egy programlistát kapunk, amiből a nekünk megfelelőt kiválaszthatjuk és elindíthatjuk. Érdekes, hogy az Epson a hagyományos megoldások hive, a lapszkennerrel ugyanis nem építettek egybe semmilyen extra diaolvasót, hanem egy egyszerű betéttel oldható meg a diapozitívek beolvasása. Nagyon gyors a készülék, éppen ezért működése egy kis zajjal jár együtt: egyáltalán nem mondható halknak, legalább is a szkennelés bizonyos fázisaiban.