Az elmúlt egy évben dinamikusan nőtt a hazai internetezők száma - véli az informatikai miniszter. Kovács Kálmán szerint három év múlva a magyarországi netezők aránya eléri a uniós átlag mai értékét.

- Fordulat következett be  az információs társadalom fejlődésében tavasszal: a korábbi, másfél évi stagnálás után 2002 márciusához-áprilisához képest 41 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma Magyarországon - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kedden, Keszthelyen. - Ezzel megkezdődött az ország fölzárkózása ezen a területen. Ha tovább tart a 40 százalékos növekedési ütem, 2006-ra elérhetjük az Európai Unió mai átlagát, ami 32 százalékos internethasználatot jelent, szemben a hazai lakosság 8 százalékos internet-használói arányával - fogalmazott a szabad demokrata politikus az eMagyarország táborsorozat zárása alkalmából.

A táborsorozatot az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szervezte középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a fiatalok az EU-ban is felkészültek legyenek, otthonosan mozogjanak az informatikai társadalomban, s így - Kovács szavaival - hozzájáruljanak Magyarország, az egész magyarság sikeréhez. A célok közé tartozik, hogy a fiatalok ne csak az informatika technikai-technológiai oldalával ismerkedjenek meg, hanem az informatikai robbanás társadalmi-gazdasági hatásaival is. Az idén hat e-tábort szerveztek, amelyen 1200 diák vett részt, közülük 350-en határon túli magyarok.
    
Kovács Kálmán tájékoztatása szerint már több határon túli magyar szervezettel fölvették a kapcsolatot, hogy jövőre lehetőleg valamennyi magyarlakta területen nyílhassanak hasonló táborok.