Megszűnik a Westel webes SMS-küldője

A Westel üzemeltetésében működő 777sms nevű webes SMS-küldő szolgáltatás hétfőtől csak WAP-on keresztül lesz elérhető a felhasználók számára.

A 777sms.hu címen elérhető webes SMS-küldő szolgáltatás felhasználóit a mobilcég a honlapon közzétett üzenetben értesítette a változásokról. Az ebben olvasható információk szerint augusztus 18-tól kizárólag a Westel 777mobil nevű WAP-portálján keresztül lesz elérhető. Az SMS-ek küldése továbbra is ingyenes marad, bár a WAP-használat közben keletkező adatátviteli díjat meg kell fizetnie a felhasználóknak, amely a Westel közleménye szerint GPRS-elérés esetén a legkedvezőbb.

Bár a 777mobil portál oldalait bármely hazai mobilszolgáltató ügyfelei látogathatják, valamint internetkapcsolattal rendelkező PC-ről, megfelelő böngészővel is elérhető, az üzenetküldő szolgáltatásra csak westeles mobilszámról lehet regisztrálni. Ezt követően a rendszer minden további belépéskor a SIM-kártya alapján azonosítja a felhasználót, így ezentúl bejelentkezésre sincs szükség annak eléréséhez - ám így kizárólag a társaság ügyfelei vehetik majd igénybe a szolgáltatást. A jelenlegi felhasználók a szolgáltatás keretében tárolt adatai (például üzenetek és telefonszámok) az átalakulást követően is megmaradnak, s továbbra is elérhető lesz a weben az operátorlogó- és az MMS-szerkesztő - áll a társaság közleményében.

Az ingyenes SMS-küldést, valamint operátorlogó- és csengőhang-letöltést biztosító 777sms portált a Westel 2000 novemberében indította útjára. A webhelyről kezdetben csak az üzenetek küldése volt lehetséges, de később,  regisztrációs rendszer  bevezetését követően, többek között üzenetek fogadása is lehetővé vált az oldalon.

A változtatások publikálásával egyidőben a Westel SMS-csomag elnevezésű szolgáltatást is bejelentett. A szeptember 1-jétől igényelhető SMS-csomagok keretében a szolgáltató ügyfelei előre egyben vásárolhatják meg adott számú szöveges üzenet elküldési lehetőségét adott tarifacsomagjukhoz képest olcsóbban. Emellett az ügyfelek egy információs SMS-szolgáltatást is díjmentesen igénybe vehetnek a megrendelt csomag keretében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK