Új kényelmi és fizetős szolgáltatások a [freemail]-en

A [freemail] használói augusztus 15-től két extra szolgáltatásra is előfizethetnek: nagyobb tárhelyet rendelhetnek, és a kéretlen reklámlevelek kiszűrését is kérhetik. Az eddig elérhető [freemail] szolgáltatások továbbra is térítésmentesen vehetők igénybe. Egyúttal a fogadható levelek mérete 5 MB-ra emelkedik.

Portálunk sokak kérésének tesz eleget két új szolgáltatás, a nagyobb tárhely és a spamszűrés bevezetésével. Felméréseink szerint az internetezők elégedettek a [freemail]-lel, de a legtöbben örülnének, ha megnövelhetnék tárhelyüket és megszabadulhatnának a kéretlen reklámlevelektől. Mostantól, ha valaki postafiókot nyit a [freemail]-en, minderre lehetősége nyílik.

Az alapértelmezett 5 Mbyte tárhelyét bárki bővítheti, 10 Mbyte-onként 3 hónapra bruttó 500 Ft-ért. A maximális tárhelyméret 55 Mbyte lehet. A spamszűrés 3 hónapra szintén bruttó 500 Ft-ba kerül. Az extra szolgáltatásokra mindenki előfizethet, aki rendelkezik aktív [freemail] címmel. A két újdonságot jelenleg Westel- és Pannon-kártyáról, emelt díjas SMS formájában lehet megrendelni. Az üzenet elküldése után néhány perccel működésbe lépnek az előfizetett szolgáltatások.

Az előfizetés menetéről a [freemail] használói részletes leírást olvashatnak, ha bejelentkeznek a www.freemail.hu címen. Ha mégis segítségre lenne szükség, a szolgáltatások megrendeléséhez az Axelero telefonos ügyfélszolgálatot is biztosít az 1234-es telefonszámon.

A fizetős szolgáltatások bevezetése mellett, szintén augusztus közepétől, minden [freemail]-felhasználó számára térítésmentesen felemeltük a fogadható levelek méretét 5 MB-ra. Ezenkívül egy új nyitóoldalt is készítettünk, ami a belépés után fogadja a [freemail]-ezőket. Itt bárki egyetlen pillantással megállapíthatja, hány új levele érkezett, a postafiókja mennyire van tele, elolvashatja tippjeinket, megnövelheti tárhelyét, spamszűrést kérhet, és beállíthatja a szűrő erősségét.

A [freemail] Magyarország legnépszerűbb ingyenes levelezési rendszere, amely július 31-én 1 358 107 postafiókot üzemeltetett. A [freemail]-t 1997 novemberében a Soros Alapítvány, a Silicon Graphics Magyarország és a Matáv együttműködésével létrehozott C3 Kulturális és Kommunikációs Központ indította útjára. A C3 1999-es alapítvánnyá alakulása során a [freemail] a Matávnet (az Axelero jogelődje) tulajdonába került, és az [origo] portál részévé vált. A rendszer üzemeltetését továbbra is a C3 szakemberei végzik.