Szoftver-aktiválást vezet be a Symantec is

A biztonsági szoftvereiről ismert szoftvercég hamarosan megjelenő új víruskereső alkalmazásába a Microsofthoz hasonlóan termékaktiválási technológiát épített be a kalózmásolatok használatának meggátolása érdekében.

A szeptemberben megjelenő Norton Antivirus 2004 vírusirtó alkalmazás termékaktiválási technológiát is tartalmaz a kalózmásolatok használatának ellehetetlenítése érdekében - jelentette be a Symantec. A vállalat becslései szerint termékeik illegális másolataiból évente 3,6 millió darabot értékesítenek világszerte. Ennek visszaszorítása érdekében a Symantec a jövő év folyamán a termékaktiválási technológiát a tervek szerint az összes otthoni felhasználóknak szánt termékében bevezeti majd.

Mint ismeretes, a termékaktiválást széles körben használatos szoftverben elsőként a Microsoft vezette be a Windows XP operációs rendszerben, illetve az Office XP irodai programcsomagban. Ugyanakkor mivel az alkalmazásokból léteznek aktiválás nélkül is telepíthető, nagyvállalatoknak szánt verziók, a termékaktiválási procedúrával csak valamelyest visszaszorítani, teljesen meggátolni azonban nem lehetett a kalózmásolatok használatát.

A Symantec közlése szerint új víruskereső szoftverükben is a Microsoftéhoz hasonló aktiválási technológiát alkalmaznak majd, amely az adott hardver alapján legenerált egyedi alfanumerikus kódsorral teszi majd lehetővé egy konkrét PC azonosítását. A Norton Antivirus 2004 további újdonsága lesz, hogy a vírusok mellett a böngészés közben a számítógépre települő kémprogramokat (spyware) is képes lesz felismerni és eltávolítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK