Az FBI közlése szerint a nyomozóhivatal munkatársai beazonosították a Blaster nevű féregvírus készítőjét. Az amerikai tinédzsert hamarosan le is tartóztatják.

Az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal (FBI) közlése szerint a szervezet ügynökei hamarosan letartóztatnak egy 18 éves amerikai fiatalt, akit a Lovsan, MSBlast és Blaster néven ismert féregvírus elkészítésével vádolnak.

Mint ismeretes, a számítógépes károkozó augusztus közepén ütötte fel fejét az interneten, és Windowst futtató PC-k potenciális biztonsági résein keresztül terjesztette önmagát. A Blaster féreg számos programozási hibát tartalmaz, ezért a vele fertőzött számítógépek sokszor hibaüzeneteket jelenítenek meg, illetve lefagynak.

A Blaster augusztus 16-tól kezdve az év utolsó napjáig minden nap elosztott szolgáltatásmegtagadás-típusú internetes támadást indít a Microsoft által üzemeltetett, szoftverjavításokat tartalmazó Windowsupdate.com webhely ellen, másodpercenként 50db 40 bájtos csomaggal bombázva a webhelyet a fertőzött PC-kről. Az FBI ezen a héten azt is bejelentette, hogy a nyomozóhivatal munkatársai szinte teljesen biztosak abban, hogy kézre kerítik az utóbbi hetek egy másik agresszívan terjedő féregvírusa, a Sobig.F készítőjét. A Sobig.F első példánya a jelenlegi információk szerint egy arizonai internetszolgáltató üzemeltetésében álló, felnőtt témájú hírcsoportban bukkant fel elsőként.