Ingyenes SMS-küldők az interneten

A legnépszerűbb hazai ingyenes SMS-küldő megszűnése után szép számmal találhatunk alternatív megoldásokat az interneten. Ezekből próbáltunk ki néhányat.

Augusztus közepétől kizárólag a cég ügyfelei számára, WAP-os mobiltelefonon keresztül érhető el a Westel 777sms nevű ingyenes SMS-küldő szolgáltatása. A 2000 novemberétől üzemelő webes SMS-ező megszüntetése számos felhasználót érintett: az oldal megszüntetése ellen indított online tiltakozó ívet közel tízezren írták alá.

A 777sms oldal vitathatatlanul a hazai SMS-ezők legkedveltebb internetes küldőhelye volt, mivel a site-ról egyszerűen, mindhárom hazai mobilszolgáltató hálózatába lehetett napi 15 darab rövid szöveges üzeneteket küldeni ingyenesen, sőt később válaszüzenetek fogadása is lehetővé vált. Bár az oldal kezdetben bárki számára használható volt, végül csak westeles mobilszámról történő, SMS-en keresztüli regisztrációt követően lehetett belépni rá - igaz, egy számról gyakorlatilag bármennyi felhasználót regisztrálhatott az adott mobil tulajdonosa. Maga a 777sms webhely egyébként jelenleg is működik, ám az SMS-küldő helyett csupán operátorlogó- és MMS-szerkesztő érhető el.

Cikkünkben azokat a jelenleg is működő webhelyeket és szolgáltatásokat tekintjük át, amelyeken keresztül - e sorok írásakor - ingyenesen lehet SMS-eket küldeni valamelyik hazai mobilszolgáltató hálózatába.

A hazai kínálat

Ingyensms.hu: Ezen az oldalon a mobiltelefonszám megadását is igénylő regisztrációt követően érhetjük el az SMS-küldő felületet. Üzenetküldésre azonban csak a bal felső sarokban leolvasható egyenleg terhére nyílik mód. Ezt többek között reklám SMS-ek fogadásával töltheti fel a felhasználó, ugyanis minden reklámüzenet fogadása után 10 forintot ír jóvá az üzemeltető - egy üzenet pedig 20 forintba kerül - tehát két reklám fogadásáért küldhető egy üzenet, és mindhárom hazai szolgáltató felé továbbítható. A felhasználó megadhatja, hogy naponta melyik napszakban s legfeljebb hány reklámot hajlandó fogadni. Az egyenleget banki utalással, emeltdíjas telefonszám felhívásával, illetve emeltdíjas SMS-sel is fel lehet tölteni, ám ez már nem tekinthető ingyenes üzenetküldésnek.

Hunchat.hu: A webes csevegőszolgáltatás regisztált felhasználói számára SMS-küldés is elérhető. Maga a regisztráció csupán egy becenév és egy e-mail cím megadásából áll, ezt követően a rendszer postázza a belépési jelszót, amelyet később meg lehet változtatni. A legfeljebb 121 karakteres üzenetet egy chatablakba kell begépelni (+36-tal kezdve), tapasztalataink szerint az SMS 2-10 percen belül kerül kézbesítésre. A Hunchatről mindhárom hazai szolgáltató hálózatába sikerült SMS-t továbbítanunk, azonban egy nap legfeljebb 5 üzenet küldése lehetséges.

Előző
  • 1
  • 2
Következő