Japán stílusú mobilok a Sony Ericssontól

A svéd-japán mobilgyártó szerdán két szétnyitható és egy hagyományos mobiltelefont is bemutatott.  Az összes új modell színes kijelzővel rendelkezik, egyiküket pedig digitális kamerával is felszerelték.

Forrás: [origo]A Sony Ericsson egy párizsi rendezvényen mutatta be új mobiltelefonjait, melyek közül két típus a gyártó első európai piacra szánt, szétnyitható kivitelben készült telefonjai közül való. A Z600 jelű készülék 65 ezer színű TFD kijelzővel, és beépített digitális fényképezőgéppel rendelkezik, tömege pedig 110 gramm, előlapja pedig cserélhető. A telefon támogatja a GPRS adatátvitelt és a multimédiás üzenetküldést, és Bluetooth szabványt támogató eszközökhöz képes drót nélkül kapcsolódni. A Z600-as a bejövő hívásokat 32-szólamú MIDI-dallamokkal tudja jelezni, továbbá Java és Mophun platformra készített játékokat is le lehet tölteni rá.

Forrás: [origo]A Z600-asra nagyban hasonlít, ám nem tartalmaz integrált fényképezőt a Z200 típusjelű új Sony Ericsson mobiltelefon, melynek legfőbb jellegzetessége a fedlap hátoldalán elhelyezett, óraként is funkcionáló, kör alakú LCD kijelző. Ez a 98 gramm tömegű modell 4 ezer színárnyalat megjelenítésére alkamas kijelzővel bír, előlapja szintén cserélhető. A Z200-as 40-szólamú dallamokkal jelzi a bejövő hívásokat, s játékokat is le lehet tölteni rá. Mind a Z600-as, mind pedig a Z200-as belső antennával rendelkezik, megjelenésük pedig 2003 utolsó negyedévében várható.

Új taggal gyarapodik az év végén a Sony Ericsson alsókategóriás készülékkínálata is. A szerdán bejelentett, csupán 80 gramm tömegű T230 telefon korábbi társainál jobb minőségű, 4096 színárnyalat megjelenítésére alkalmas kijelzővel rendelkezik, támogatja az MMS-t, csengőhangjai 32-szólamúak, és játékokat is letölthet memóriájába a tulajdonos. A gyártó az új telefonok mellett két új kiegészítőt is bemutatott: ezek egyike egy, a mobilok aljához csatlakoztatható játékkontroller, a másik újdonság pedig egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül mobilról távirányítható  mini játékautó.

KAPCSOLÓDÓ CIKK