A Creative bemutatta Nomad Muvo MP3-lejátszójának új verzióját, az apró készülék 1,5 gigabájtos háttértárral rendelkezik. A vállalat két másik modelljével kifejezetten a kocogókat célozza meg.

A Nomad Muvo 2 akkumulátorral együtt összesen 90 grammot nyom, térben pedig 6,6x6,5x2 centiméternyi helyet foglal el. A különböző multimédiás eszközökről - zenelejátszók, hangkártyák, hangszóró-rendszerek - ismert Creative közleménye szerint a kompakt lejátszó USB 2.0 specifikációjú felületen kapcsolható össze a számítógéppel. Ennek segítségével jelentősen lerövidül a fájlok le-, illetve feltöltésének ideje. Háttértárként 1,5 gigabájtos mikrodrive szolgál, a lítium-ion akkumulátor pedig 10 órás folyamatos lejátszást tesz lehetővé. A lejátszó dobozában a készülék mellett fülhallgató, akkumulátor, töltő, tok és az installációs CD található, utóbbin szerepel az eszköz kezelésére szolgáló Mediasource alkalmazás is.

A Register brit informatikai magazin értesülése szerint a Creative rövidesen bemutat két újabb Muvo-verziót is. Az 1 gigabájt, illetve 512 megabájt tárhellyel bíró strapabíró, rikitó sárga színű lejátszókat a vállalat kifejezetten futóknak, kocogóknak szánja - írja a lap. A két X-trainer flashmemóriákon tárolja majd a zenéket.