Novemberben kezdik majd árusítani a Sony harmadik generációs robotkutyáját, amely elődeinél okosabb, továbbá áramvonalasabb külsővel bír.

Forrás: [origo]Az ERS-7 típusjelzésű új Aibo robotkutyát a Sony csütörtökön jelentette be. A gyártó közlése szerint az új változat a korábbi robotoknál több, közel 180 hangutasítást képes értelmezni, továbbá vizuális mintafelismerési technológiával, valamint fejlettebb infravörös érzékelőkkel szerelték fel, melynek köszönhetően hatékonyabban képes kikerülni az akadályokat. Az új Aibóban emellett nagyobb teljesítményű processzor, nagyobb felbontású digitális fényképező, továbbá duplaannyi memória található, mint a korábbi típusokban. A futurisztikus háziállat ezenfelül vezeték nélküli hálózatokra (WLAN) is képes csatlakozni.

A legújabb robotkutya arca helyén világítódiódákat helyeztek el, melyekkel Aibo "érzelmeit" képes kifejezni. A gépállat egyébként érzékeli, ha akkumulátora lemerülőben van, és automatikusan megkeresi, s csatlakoztatja magát a mellékelt hálózati töltőegységhez. Az Aibo ERS-7-es 1600 dollárba fog kerülni, árusítását a Sony novemberben fogja megkezdeni.