Szoftversarok - Vissza az iskolába

2003.09.05. 14:29

A tanév beköszöntével egyre inkább elkelhet a segítség, amit a tanulást támogató szoftverek nyújtanak. Válogatásunkban néhány 2003-ban megjelent, multimédiás programot gyűjtöttünk egybe.

Szeptemberben nemcsak az iskolatáskák telnek meg tetemes mennyiségű könyvvel és füzettel, de a számítógép háttértárolóiról is talán kicsit visszaszorítják az oktatószoftverek a játékokat. Matematika, számítástechnika, csillagászat, nyelvtanulás, történelem, vagy zeneoktatás: számtalan érdekes alkalmazás közül választhatunk, illetve próbálhatunk ki ingyenesen.


Derive 5 (magyar)

Kiváló minőségű oktató és feladatmegoldó program, mellyel matematikai képleteket szerkeszthetünk, programozhatunk és ezeket két-, illetve háromdimenziós ábrán jeleníthetjük meg. A Derive közép- és felsőszintű matematikai és programozási ismereteket igényel.
/szoftverbazis/multimedia/oktato/derive5-demo5_06-hungarian.html

Manomatek 4 (magyar)
A matematika rejtelmeibe vezeti be a gyerekeket ez az oktatóprogram, ahol különféle érdekes logikai feladatokkal juthatunk előre a tanulásban. A program szép grafikával, magyar szöveggel és digitalizált hanggal rendelkezik. Érdekessége a tudásbázis rész, ahol betekintést nyerhetünk a matematikai feladványok világába és akár ki is nyomtathatjuk őket.
/szoftverbazis/multimedia/oktato/manomatek4_demo.html

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK