Tony Blairt támadja egy új netes vírus

Tony Blairt bíráló üzenetet és a brit miniszterelnöki hivatal honlapját támadó kódot tartalmaz egy új internetes vírus. Blairt nem először kritizálják hasonló eszközökkel.

A Quaters nevű féregvírus e-mail-mellékletként terjed, aktiválódása után megpróbálja magát továbbítani a fertőzött számítógép Outlook levelezőkliensének címtárában található bejegyzésekre. A kártevő szintén képes IRC-csatornákon keresztül terjedni. A hordozó e-mail tárgysorai különbözhetnek (Your Account Infomation, Your Account is on hold, Your Account has been suspended és hasonlók), a levél pedig arról informál, hogy a címzett csatolva talál néhány pénzügyi információt.

A Sophos vírusbiztonsági cég tájékoztatása szerint kódja alapján a vírus minden hónap tizenegyedikén elárasztásos támadást indít a brit miniszterelnöki hivatal honlapja ellen, valamint megjelenít egy, Tony Blairt bíráló üzenetet. A vírus ismeretlen készítője az üzenetben a brit bevándorlási politikát kritizálja és kijelenti: Blair pályafutása függhet azon, hogy változtat e kormánya jelenlegi munkáján.

A Quaters nem tartozik a különösen veszélyes kategóriába, egyelőre kis számú bejelentés érkezett előfordulásáról - tájékoztatott a Sophos.

Az idei évben a brit miniszterelnök már korábban is kapott hasonló bírálatot Irakkal politikájával kapcsolatban. Júniusban ismeretlen hackerek helyeztek el egy fotót a brit Munkáspárt honlapján. A fénykép George Bush amerikai elnököt ábrázolta, kutyájával a kézben, a kutya fejének helyén pedig Tony Blair arcképe díszelgett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK