40 gigabájt zene az új iPodon

Az Apple hétfőn új, a korábbi változatoknál nagyobb tárkapacitású iPod digitális zenelejátszóval, valamint egy gyorsabb processzorral szerelt iMac számítógéppel rukkolt elő.

Az amerikai gyártó két új típussal bővíti iPod nevű hordozható zenelejátszó-termékcsaládját: az eddig 15 és 30 gigabájtos merevlemezzel szerelt eszközök mostantól 20 és 40 gigabájtnyi zene raktározására alkalmas változatban is megvásárolhatók lesznek 400, illetve 500 dolláros áron. Szintén a tegnapi napon jelentette be a társaság azt is, hogy április végén beindított iTunes Music Store nevű online zeneboltjában immáron több mint tízmillió zeneszámot értékesített.

Két új taggal gyarapodott az Apple iMac számítógépek választéka is: a leginkább egy állólámpára hasonlító új iMac gépek egyike 15 collos, a másik pedig 17 collos laposképernyővel rendelkezik. A kisebbik változat belsejében egy 1 GHz-es órajelű, a nagyobbikban pedig 1,25 GHz-en működő PowerPC G4 processzor található. A most bejelentett iMac-ek további újdonsága, hogy USB 2.0 porttal is bírnak, illetve a korábbi változatoknál gyorsabb DDR memóriákkal működnek.  Az olcsóbbik, 1300 dolláros modell Nvidia Geforce 4 MX, míg a 17 collos, 1800 dollárért megvásárolható változat  Geforce FX 5200-as grafikus lapjkával rendelkezik, s mindkettő a Mac OS X operációs rendszert futtatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK