A jövő hónapban a Sharp újfajta, speciális szemüveg alkalmazása nélkül is háromdimenziós kép megjelenítésére alkalmas noteszgéppel lép piacra Japánban és az Egyesült Államokban.

A Sharp bejelentése szerint termékükben világelsőként alkalmaznak olyan háromdimenziós kép megjelenítésére alkalmas képernyőt.  A megjelenítő legfőbb újdonsága, hogy használatához nem szükséges speciális szemüvegeket viselni, mivel használója két szemének eltérő képet közvetít. A térhatású megjelenítést  játékokban és különböző tervezőprogramok esetében lehet kihasználni, de egy gombnyomással hagyományos kétdimenziós módba is vissza lehet váltani.

Az első piacra kerülő noteszgép 15 coll átmérőjű kijelzővel, illetve Intel Pentium 4 processzorral lesz felszerelve, s október végétől lesz megvásárolható Japánban illetve az Egyesült Államokban. A háromdimenziós megjelenítésre képes laptop 3000 dollár körüli összegért lesz megvásárolható, s a Sharp becslései szerint a piaci bevezetést követően körülbelül havi ezer darabot tudnak majd értékesíteni belőle. A gyártó a terverk szerint az év vége felé az újfajta noteszgép átlagfelhasználókat célzó, némileg olcsóbb változatát is árusítani kezdi majd. A vállalat az idei CeBIT kiállításon mutatta be a megjelenítő prototípusát, s az idén piacra dobott  Japánban egy hasonló képességű kijelzővel felszerelt mobiltelefont is.