Az idei év elején kiírt tender a Sulinet-szolgáltatás nyújtására a korábbiakkal szemben nem sérti a versenyegyenlőséget - áll a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntésében.

A bíróság ítéletében leszögezte, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság tévesen mondta ki, hogy a teljesítés megkezdésére rövid idő állt rendelkezésre, mivel az oktatás minisztérium nem kötelező feltételként határozta meg a Sulinet szolgáltatás megkezdésére vonatkozó határidőt. Ezzel alátámasztotta az Oktatási Minisztérium azon korábbi nyilatkozatait, hogy verseny semleges módon, a piac szabadságának tiszteletben tartásával kívánta a tárgyalásokat lefolytatni, ugyanakkor megállapította, hogy az ajánlattételi határidő rövid volt - tudósít a szaktárca közleménye.

Mint ismeretes Az Oktatási Minisztérium 2003 januárjában részvételi felhívást hirdetett meg Sulinet szolgáltatás nyújtására 2003. december 31-ig. Az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság március 25-én versenyegyenlőséget sértőnek minősítette. Az Oktatási Minisztérium így nem köthette meg a megállapodást, hanem a korábbi szolgáltatóval módosította a szerződést, úgy hogy az tovább nyújtsa a szolgáltatást, a döntőbizottság határozatát pedig megtámadta a bíróság előtt. A szerződés módosítását - amely alapján a jelenlegi szolgáltatás zajlik - a Közbeszerzési Döntőbizottság megvizsgálta és nem minősítette jogszabálysértőnek.