Levélforma 3G mobil a Nokiától

A finn gyártó második 3G mobiltelefonja kompakt méretekkel és egyedi formával bír. A 7600 jelű modell integrált fényképezővel, nagyméretű színes kijelzővel rendelkezik, és MP3-akat is lejátszik.

Forrás: [origo]A Nokia egy londoni dizájnkiállításon mutatta be legújabb mobiltelefonját, amely a legfeljebb 384 kbps-os adatátviteli sebességet biztosító harmadik generációs (3G), WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) szabványt támogató, és hagyományos GSM/GPRS mobilhálózatokon egyaránt működőképes. A 123 gramm tömegű készüléken a gyártó Series 45 nevű szoftverplatformját alkalmazza, 128x160 pixel felbontású kijelzője pedig 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes.

A telefon integrált digitális kamerával is rendelkezik, amely álló- és mozgóképek rögzítésére egyaránt használható (utóbbiból legfeljebb 2,5 percnyi anyag fér el a készülék memóriájában). A Nokia 7600 MP3 és AAC formátumokat támogató zenelejátszóval is rendelkezik, s a 3G támogatás révén a tulajdonos - arra alkalmas mobilhálózaton -  akár út közben is letölthet a telefonjára legfeljebb 50 perc, közel CD-minőségű zenét, de a infravörös porton, kábelen vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül a PC-ről is át lehet tölteni a zenefájlokat. Az új mobil terminál  xHTML-kompatibilis böngészővel rendelkezik, többszólamú csengőhangokkal jelzi a bejövő hívásokat, és Java-alkalmazások is letölthetők rá. A Nokia közlése szerint a 7600-as modell GSM hálózatokon 4 órás, WCDMA hálózatokon pedig 2,9 órás beszélgetési időt tud biztosítani, egy töltéssel akkumulátorról pedig mindkét esetben akár 12,5 napos készenlétre képes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK