Az Axelerónál szeptember 24-én aktiválták az 50 ezredik szélessávú internet-hozzáférést - jelentette be a csütörtökön megtartott Internethajó rendezvényen a szolgáltató vezérigazgatója.

Drajkó László közölte: a vállalat 50 ezres megrendelésállományának jelenleg mintegy 88%-a DSL, hozzátéve: a szélessávon internetezők aránya a cég előfizetői körében jelenleg 27%-os, a 2002 végén regisztrált 14%-kal szemben. Ha az eddig jellemző dinamikus növekedés folytatódik, akkor a szélessávú internetpenetráció tekintetében Magyarország valóban felzárkózhat az európai élvonalhoz - véli az internetszolgáltató.

A vállalat szerint a szélessávú internetezés elterjedése továbbra is az információs társadalom építésének alapköve - áll a szolgáltató közleményében. Míg a szélessávú internetpenetráció - amelynek nagyobb részét az ADSL teszi ki - Magyarországon 2002 végén az európai uniós átlag 26,5%-a volt, addig a közös erőfeszítéseknek köszönhetően becsléseik szerint a penetráció mostanra elérte a 2002 végi EU-átlag 44,7%-át.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)