LCD tévét dob piacra a Dell

Az amerikai számítógépgyártó szórakoztatóelektronikai eszközökkel bővíti termékkínálatát: a cég többek között laposképernyős tévével, digitális zenelejátszóval és online zenebolttal lép piacra.

Forrás: [origo]A vállalat elnök-vezérigazgatója, Michael Dell szerdán egy konferenciahívás alkalmával a társaság új termékeiről beszélt, s arról is szót ejtett, hogy elképzelése szerint a PC-k hamarosan az otthonok központi szórakoztatóközpontjaivá válnak majd.

Ennek megfelelően a Dell is stratégiát vált, s a számítógépek mellett az év végétől szórakoztatóelektronikai termékekkel is piacra lép. A társaság egyik fő újdonsága egy 17 collos képátlójú, szélesvásznú LCD televízió, amely számítógépes monitorként is használható. A második új termék egy nagykapacitású háttértárral szerelt, hordozható digitális zenelejátszó eszköz, amely a Digital Jukebox nevet kapta. Ehhez a termékhez kapcsolódóan Dell Music Store néven a cég hamarosan egy internetes zeneboltot is útjára indít, amelyről a vállalat egyelőre csak annyit árult el, hogy a jelenleg működő hasonló szolgáltatásokkal - köztük az idén indult Apple iTunes Music Store-ral - versenyképes áron kínál majd legális zeneletöltést.

Mindezek mellett a Dell új kézi számítógépet is piacra dob az idei évben: az Axim X3 nevű modell a jelenleg piacon lévő X5 jelű PDA könnyebb és vékonyabb változata, amelyet integrált WLAN-támogatással is felszerelnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK