Kalapáccsal a számítógép ellen

Monitortörés és billentyűzethajítás is szerepelt az Ukrajnában megrendezett számítógép-megsemmísitési bajnokságon. A destruktív sportverseny helyezettei új hardverelemekkel gazdagodtak.

A Zaporozsje városi helyi rádióadó által szervezett versenyen mintegy 300 résztvevő 3 számban mérhette össze tudását. A romboló hajlamú versenyzők benevezhettek billentyűzet-dobásra és egér-rúgásra, ahol mindkét számban a lehető legtávolabb kellett eljuttatni a sportszert, a BBC híradása szerint azonban legnépszerűbbnek a "kreatív rombolás" néven meghirdetett szám bizonyult. Utóbbi résztvevői saját maguk által kidolgozott és minél látványosabb módon zúzhatták porrá a hardvert.

Forrás: BBC News Forrás: BBC News

Az eseménnyel a verseny szervezői a túlzott számítógép-használat veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. Ezzel mintegy összhangban a résztvevők is arról számoltak be, hogy a gépromboló akció jó érzést váltott ki belőlük. A billentyűzethajítási versenyen több mint 40 méteres dobásával diadalmaskodó rádiómérnök például számítógép-függésének megszűnéséről számolt be. - Miután egész nap a monitor előtt ülök, igen édes néha a bosszú - idéz a BBC egy másik destruktív versenyzőt. Érdekesség, hogy az Első Nyílt Számítógép-rombolási Bajnokság szellemiségétől némileg eltérően a számok nyertesei különböző hardverelemeket vihettek haza jutalmul.