Új biztonsági szoftverek a Symantectől

A vállalat az otthoni felhasználókat célozza meg legújabb biztonsági szoftvereivel, melyek között tűzfal, víruskereső, valamint spam- és reklámszűrő alkalmazás is megtalálható.

A Symantec víruskereső szoftverének új, Norton Antivirus 2004 nevű változatának legfőbb újdonsága, hogy a vírusok és férgek mellett weboldalakon vagy egyes ingyenes programokkal együtt a PC-re települő kémprogramok (spyware) detektálására és eltávolítására is képes. A szoftver Professional változatban is elérhető lesz, amely adathelyreállító, illetve digitális adatmegsemmisítő modult is tartalmaz, s két számítógépre szóló licencet tartalmaz.

Teljesen új terméke a cégnek az AntiSpam 2004, amely az e-mailen érkező nemkívánatos reklámlevelek kiszűrését teszi lehetővé, továbbá webes hirdetéseket is képes blokkolni. Az alkalmazás spamszűrője intelligens motorral rendelkezik, így a felhasználó kimenő levelezésének elemzéséből képes "megtanulni", mi számít reklámszemétnek, s mi nem. Néhány új funkció kapott helyet a Symantec Personal Firewall nevű tűzfalszoftverének legutóbbi változatában: a program egy komponense az Internet Explorer böngészőbe épül be, s rajta keresztül az egyes weboldalak felkeresése előtt a felhasználó egyszerűen, néhány kattintással átkonfigurálhatja az adott honlap letöltéséhez legmegfelelőbbnek tartott alapvető biztonsági beállításokat. Egy másik új funkció a laptoptulajdonosok számára lehet hasznos, ez a küldönböző - például céges és otthoni - hálózatokhoz való kapcsolódáshoz automatikusan eltérő biztonsági beállítások alkamazását teszi lehetővé.

Új, 2004-jelölésű változata jelenik meg a Norton Internet Security alkalmazásnak is. Ez a szoftvercsomag az Antivirus, AntiSpam és a Personal Firewall szoftvereket foglalja magában, Professional verziója pedig egyéb kiegészítő programokat is tartalmaz. A most bejelentett szoftverek magyar nyelvű változatban is elérhetők lesznek, s elsőként alkalmaz bennük a szoftvercég termékaktiválási technológiát, amellyel a kalózmásolatok használatának kívánnak gátat szabni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK