Mobilszövetséghez csatlakozott a Pannon GSM

Európai mobilszolgáltatók szövetséget hoznak létre összehangolt hang- és adatátviteli szolgáltatások kialakítása érdekében. Az együttműködéshez a Pannon GSM is csatlakozott.

Kilenc európai mobilszolgáltató szövetség alakított annak érdekében, hogy egész Európa területén összehangolt hang- és adatátviteli megoldásokat nyújtsanak üzleti és lakossági ügyfeleik számára. Az együttműködésben a spanyol Amena, az O2 (Németország, Egyesült Királyság és Írország), az osztrák One, a svájci Sunrise, a  norvég Telenor Mobil és az olasz Wind szolgáltatók vesznek részt, s a szövetséghez csatlakozott a Telenor tulajdonában lévő magyar Pannon GSM is.

A tagok hálózatai közötti összehangolt GPRS- és MMS-kapcsolat, valamint a hazai szolgáltatásokhoz történő egyszerű hozzáférés - mint például a  rövid hívószámon elérhető hangposta - lesz elérhető az előfizetők számára, s egységesíteni fogják nemzetközi hívásdíjaikat is. Emellett a szövetség tagjai bevezetik azt a szolgáltatást, amellyel a prepaid ügyfelek gyorsan és egyszerűen tölthetik fel egyenlegüket bármely tagországban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK