A hamarosan megjelenő akciójáték forráskódját a fejlesztő Valve cég  számítógépes rendszerét  hónapokon át támadó hackerek szerezték meg. A Half-Life 2 szoftveres alapjaihoz azóta bárki könnyedén hozzájuthat a világhálón.

Néhány nappal ezelőtt számos IRC-csatornán és fájlcserélő hálózaton felbukkant egy olyan tömörített állomány, amely fájlneve alapján az év végén megjelenő, 5 éve fejlesztett Half-Life 2 akciójáték szoftverkódját tartalmazza. A Valve cég fejlesztői később hivatalosan is megerősítették, hogy a világhálón terjedő fájl valóban a készülő játékszoftver szoftveres alapjait tartalmazza, melyet hackerek tulajdonítottak el a vállalat számítógépes hálózatán keresztül. Az ellopott adatok között a játék fizikai motorja, teljes hangrendszere és egyéb kódrészletek is megtalálhatók, nem tartalmaz azonban információt a grafikáról és a pályákról.

Gabe Newell, a Valve cég alapítója egy Half-Life 2 rajongói oldalon közzétett nyilatkozatban kifejtette, szeptember tájékán illetéktelenek hozzáférést nyertek elektronikus postafiókjához. Noha ennek felfedezését követően semmilyen vírust nem találat a számítógépen, leformázta a merevlemezt, és újratelepítette az operációs rendszert. Ennek ellenére webes levelezőjén a későbbiekben gyanús dolgok történtek, s feltételezései szerint szeptember 19-e tájékán tudott egy másolatot készíteni a játék forráskódjának egy részéről. Newell közlése szerint később a vállalat számos PC-jén olyan szoftvereket találtak, amelyek a felhasználók billentyűleütéseit rögzítik, s továbbítják egy külső félnek az interneten keresztül. Az oldalon elhelyezett közleményben a cégalapító a játék rajongóinak segítségét kéri annak érdekében, hogy megtalálhassák, hogy ki a felelős a játék forráskódjának kiszivárgásáért, amely felettébb kínosan érinti a Valve-ot.