Szoftversarok: a nagy PDA-kollekció

Napjainkra a gyártók egyre több érdekes és hasznos funkcióval ruházzák fel kézi-számítógépeiket. Válogatásunkban több tucat, PDA-ra írt, ingyenesen letölthető felhasználói és játékszoftvert gyűjtöttünk össze.

Ma már elmondható, hogy a tenyérszámítógépek tulajdonságaikban sok esetben felveszik a versenyt asztali társaikkal. Internetezéshez, levelezéshez, csevegéshez, telefonáláshoz, zenehallgatáshoz, filmnézéshez és persze játékhoz egyaránt felhasználhatják ezeket az apróságokat azok, akik a modern technikától még menetközben vagy tárgyalás alatt sem képesek megválni. A munka és a szórakozás mellett a PDA-k legnagyobb hasznát azonban utazásnál vehetjük. A szótárak, ország-, város- és metrótérképek, valamint az útvonaltervezők - hogy csak az alapvető szoftvereket említsük - nem csak hasznosnak és praktikusak, de elengedhetetlen kiegészítői a tenyérnyi masináknak. Válogatásunkban minden kategóriából igyekeztünk összegyűjteni a legjobb és legérdekesebb ingyenes és kereskedelmi szoftvereket, felhasználói és játék kategóriákba gyűjtve őket.

A programok kiválasztásánál - a csalódás elkerülése miatt - vegyük figyelembe a szoftververziót, az operációs rendszert, a processzort, valamint azt is, hogy színes, vagy fekete-fehér programot töltünk-e le a gépünkhöz.

Letöltésnél lényeges lehet, hogy a PDA szoftverek mérete szerencsére meg sem közelíti a nagygépeken használt alkalmazások terjedelmét. Például PalmOS programoknál - ha az átlagosnak számító 4-16 MByte tárolókapacitást vesszük - 20-40 programot is feltelepíthetünk. Pocket PC-nél azonban már nem ennyire kellemes a helyzet: itt nem ritkák az 5-10 MByte terjedelmű szoftverek. A PDA szoftverek további előnye, hogy működésük sokkal stabilabb, mint a PC-s alkalmazásoké, így valószínű, hogy csak elvétve találkozunk programhibával.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK