Letölthető Windows-mindenes

Számítógépünk merevlemezén rak rendet és az elszórtan található, felesleges adatoktól szabadítja meg a gépet az EasyCleaner nevű program. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Szoftverbázisról is.

Az EasyCleaner segítségével megtisztíthatjuk többek közt az operációs rendszer regisztrációs adatbázisát, ezentúl könnyen rákereshetünk a több példányban előforduló adatokra,  illetve a felesleges temp, bak, stb. adatoktól szabadulhatunk meg. Hasznos funkció a Start menüben szereplő érvénytelen bejegyzések kitörlésének lehetősége.

A programot szimpatikussá teszi rendkívül egyszerű kezelése: a bejelentkező képernyőn kiválaszthatjuk, hogy milyen fájltípusokra kívánunk rákeresni, illetve, hogy milyen műveletet választunk. Az F1 billentyű lenyomására részletes súgót kaphatunk.

A fejlesztők tájékoztatása szerint az alkalmazás Windows 95/98/NT/2000 operációs rendszereken működik, próbáink során azonban az XP-vel is sikeresen megbirkózott. A teljesen ingyenes alkalmazás 1.7f jelű verziója az [origo] Szoftverbázisának szerveréről is letölthető.