Makrófotó-pályázatunk nyertesei

Zsűrink kiválasztotta a szeptemberben beküldött makróképek legjobbjait. A harmadik helyezésen ezúttal két felvétel osztozik.

A DigiFoto rovat szeptemberi pályázatára makrófotókat vártunk a pályázoktól, akik teljesen szabad kezet kaptak, az egyetlen kikötés az volt, hogy a képeken bármilyen kisméretű tárgy, előlény stb. legyen látható felnagyítva.
 
A beérkezett felvételeket Barakonyi Szabolcs, az [origo] fotósa értékelte ki, döntése alapján az első díj - egy A bűn állomásai DVD és egy 10+5 órás Axelero Netquick csomag - Hornig Balázs Anyaméh című felvételének (Casio QV-2300) jár.

Forrás: [origo]
Anyaméh
Forrás: [origo]
Idegen
A második legjobb fotónak Fekete Ferenc Idegen című felvételét (Minolta Dimage 7i) találta a zsűri, nyereménye egy Kész cirkusz DVD. A harmadik helyezésen két fotó osztozik: Fördős Péter Gótika (Olympus C4000z) és Csörgő Adrián Haltenger címet viselő (Nikon E5700) felvételei, melyeket egy-egy 10+5 órás Axelero Netquick csomaggal jutalmazunk.
 
Október hónapban a Hewlett-Packard Invision 2003-hoz kapcsolódan hirdettünk fotópályázatot, melyre két darab digitális fényképezővel készített fotót tartalmazó pályaműveket várunk a következő témákban:  "A világ, ahogy én látom: a múlt", "A világ, ahogy én látom: a jelen"

Forrás: [origo]
Haltenger

Forrás: [origo]
Gótika
A képeket október végéig várjuk, a beküldött fotókat legalább 640x480 pixel felbontású JPEG fájlban lehet eljuttatni e-mailben szerkesztőségünkhöz. A beküldött képfájlnak tartalmaznia kell az EXIF (Exchangeable Image File Format) információkat is (a manapság kapható kamerák zöme automatikusan elhelyezi ezeket a képfájlokban).
 
A beküldött felvételeket az [origo] hivatásos fotósokból álló zsűrije értékeli majd ki. A legjobb pályamű beküldőjének nyereménye egy HP Photosmart 7260-as fotónyomtató, míg az őt követő kilenc helyezett Hidegkuti Gergely és Vinnay Péter: Digitális képalkotás című könyvével lesz gazdagabb.

KAPCSOLÓDÓ CIKK