Újabb kamerás mobil a Nokiától

A finn gyártó csütörtökön két új digitális kamerával és színes kijelzővel felszerelt, elsősorban fiataloknak szánt mobiltelefont mutatott be.

Forrás: [origo]A Nokia legújabb mobiltelefonja a tavaly bejelentett, népszerű 3650-es jelű, jellegzetes tárcsaformájú billentyűzettel felszerelt készülékének utódja lesz. A 3660-as készülék külsejében nagyban emlékeztet elődjére, s ahhoz hasonlóan szintén a gyártó Series 60 nevű szoftverplatformját futtatja.

Az új modell szintén rendelkezik VGA-felbontású integrált digitális fényképezőgéppel, amely az állóképek mellett rövidebb videoanyagok rögzítésére is alkalmas. A multimédiás üzenetküldésre is alkalmas eszköz legfontosabb újdonsága, hogy a korábbi változatnál jobb minőségű, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas kijelzővel rendelkezik, támogatja a Bluetooth adatkapcsolatot, infravörös porttal is felszerelték, s MMC memóriakártyákat is tud fogadni - alapból egy 16 megabájt kapacitású flashkártya jár majd a készülékhez.

A háromsávos Nokia 3660-as emellett polifónikus csengőhangokkal jelzi a beérkező hívásokat, továbbá Java és Symbian alkalmazásokat is tud futtatni. A gyártó közleménye szerint a 3660-as modell tömege 130 gramm lesz, és elődjénél egy hajszállal jobb, 240 órás készenlétet tud majd biztosítani akkumulátorral. Az új okostelefon a tevek szerint 2003 negyedik negyedévében kerül majd kereskedelmi forgalomba - olvasható a gyártó közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK