Szoftversarok: ingyen vírus- és spyware-védelem

2005.06.22. 10:17

Napjainkban kiemelt szerepet kap az interneten terjedő vírusok és kémprogramok elleni védekezés. Ezt megkönnyítendő jó pár ingyenesen használható vírusszűrőt, tűzfalat és egyéb biztonsági szoftvert gyűjtöttünk össze.

Felmérések szerint az internetre kapcsolt otthoni számítógépek alapszintű védelméről még ma is kevés felhasználó gondoskodik. Pedig az otthoni PC minimális védelméhez nem kell feltétlenül a néha igen borsos áron hozzáférhető kereskedelmi programokat használnunk: ingyenes letölthető és használható szoftverek tucatjai állnak a rendelkezésünkre. Az ilyen, vírusok és kémprogramok ellen használható programok, valamint a behatolók ellen védő tűzfalak megfelelnek az otthoni gépek védelmére.

A következő oldalakon többféle megoldást ajánlunk a Szoftverbázis kínálatából a letölthető ingyenes, mindenféle korlátozás nélkül használható és a kereskedelmi - próbaverziójú - termékekből. A víruskeresőket és kémprogramok ellen használható szoftvereket bátran ajánlhatjuk mindenkinek, míg a tűzfalak telepítését, beállítását és használatát inkább a gyakorlottabb, a témában járatos internetezőnek javasoljuk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy az ingyenes szoftverek nem feltétlenül mindig nyújtanak teljes megoldást.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK