Szoftversarok: ingyen vírus- és spyware-védelem

2005.06.22. 10:17

ZoneAlarm 3.7.211
A könnyen kezelhető programmal tűzfalrendszert alakíthatunk ki, mellyel az internetről és a hálózatról támadó behatolók ellen védhetjük magunkat. A ZoneAlarm ingyenes változata csak az alapvető beállításokat teszi lehetővé. Előnye, hogy ezeket egy kattintással elérhetjük, így lezárhatjuk vagy engedélyezhetjük az egyes szoftverek, portok kommunikációját.
/szoftverbazis/virusvedelem/data/zasetup_37_211.html

Free Proxy v3.5
Egyszerű tűzfalprogram, mely a hálózatra és az internetre kapcsolt számítógép védelméről gondoskodik. A programcsomagban megtalálhatjuk a FreeProxy beállítására és használatára vonatkozó részletes ismertetőt. Különféle definíciók segítségével beállíthatjuk a RAS, port, IP figyelését, illetve több felhasználó kezelését.
/szoftverbazis/virusvedelem/data/freeproxy.html

Analogx Proxy Server v4.14
Egyszerűbb kezelést az Analogx Proxy Servernél nehezebb elképzelni. Telepítése után a Windows Eszköztárban megjelenő ikonra kattintva a hálózati kommunikációra vonatkozó beállításokhoz jutunk, mely lényegében a szoftver egyetlen ablaka. Itt az on/off kapcsolókra kattintva engedélyezhetjük a http, ftp, nntp, smtp, pop3, és a stock engedélyezését, illetve letiltását.
/szoftverbazis/virusvedelem/data/proxyi.html

Anonymity 4 Proxy v2.52 (magyar)
Egyszerűen kezelhető védelmi szoftver (tűzfal), mely teljes körű védelmet biztosít a hálózati- és internetes behatolások ellen. A program számtalan beállítási lehetőséggel rendelkezik és átállítható magyar nyelvű menüre.
/szoftverbazis/internet/segedprg/a4proxy.html

Outpost Personal Firewall v1.0.1817
Az Outpost Personal Firewall egyrészt egy remek tűzfal, mellyel megakadályozhatjuk, hogy illetéktelenek behatoljanak az internetről, vagy a hálózatról gépünkbe, másrészt plug-inek segítségével bővíthetjük a szoftver lehetőségeit: ilyenek többek közt a bannerek és popup-ablakok letiltása, levélmellékletek szűrése és ellenőrzése. A program előnye, hogy gépünk hálózati kommunikációját - engedélyezés, felfüggesztés, vagy teljes letiltás - egy kattintással beállíthatjuk. Kisméretű, hatékony szoftver.
/szoftverbazis/virusvedelem/data/outpostinstall.html

KAPCSOLÓDÓ CIKK