A német gyártó első, U15-ös jelű harmadik generációs mobilja videotelefonként is használható, tulajdonosa fotókat készíthet vele, MP3-zenéket hallgathat, s akár a világhálót is böngészheti róla.

Forrás: [origo]A háromsávos Siemens U15 mobiltelefon a jelenleg elterjedt GSM/GPRS rendszerű mobilhálózatokon is használható, ugyanakkor támogatja a következő generációs UMTS hálózatokat is. A készülék 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, 176x220 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, s VGA felbontású integrált digitális fényképezővel is ellátták.

Az MP3-zenefájlok lejátszására is képes kézi készülék 64 megabájt belső memóriával rendelkezik, s támogatja a multimédiás üzenetküldést, valamint a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt. Mindezek mellett a 140 gramm tömegű mobil Java alkalmazások fogadására és futtatására is képes. A Siemens U15 novemberben kerül kereskedelmi forgalomba öt olyan országban -Ausztria, Németország, Olaszország, Portugália, Nagy-Britannia -, ahol már üzemelnek harmadik generációs mobilhálózatok.