Eladták a tízezredik sulinetes számítógépet

Már 10 ezer számítógépet, illetve közel 40 ezer számítástechnikai eszközt és alkatrészt vásároltak a Sulinet Expressz adókedvezményes program igénybe vevői. A vásárlások összértéke szerdán átlépte a 3 milliárd forintos határt.

Az eddig eladott több mint 10 ezer számítógépes konfiguráció értékben több mint felét teszi ki az összes, ma már a 3 milliárd forintot is meghaladó értékű eladásnak. A programban összeállított konfigurációk mindegyike úgy lett kialakítva, hogy a számítógépek minden alapvető felhasználói célnak megfeleljenek, legyen szó munkáról, tanulásról, internetezésről vagy játékról - áll a Sulinet programiroda közleményében.A tájékoztatás szerint a program indulása óta folyamatosan és gyorsuló tempóban növekszik a vásárlások összértéke.

A vásárlási adatokból kitűnik, sokan már meglévő eszközeiket cserélik le, vagy vásárolnak magasabb technológiai paraméterekkel rendelkezőket. Az eddigi adatok alapján legtöbben processzort, memóriát, illetve az egyedi termékek közül monitort és nyomtatót vásároltak.

Az idei év nyarán indult Sulinet Expressz program segítségével pedagógusok, nappali tagozatos hallgatók évi 60 ezer forintos adókedvezménnyel vásárolhatnak, bérelhetnek számítógépeket, különböző részegységeket vagy éppen digitális fényképezőgépet, nyomtatót. A kedvezményezettek a program keretei közt mintegy 1500 számítástechnikai üzletben juthatnak hozzá a kiszemelt termékhez, az adókedvezmény jóváírására mindig a következő adóbevallás készítésekor kerülhet sor. A program egyik fő célkitűzése, hogy olyan családok is számítógéphez jussanak, amelyeknek erre egyébként nem lenne módja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK