Ingyen letölthető a világháborús klasszikus

Grafikájával és játszhatóságával kiemelkedett társai közül a néhány éve megjelent Hidden and Dangerous világháborús akciójáték. A kiadó most feltuningolta és ingyenesen hozzáférhetővé tette a szoftvert.

Több mint négy évvel ezelőtt, 1999 nyarán jelent meg a Hidden and Dangerous című három dimenziós akciójáték a Take Two gondozásában. A játékban egy néhány fős szövetséges kommandóscsapatot kell irányítanunk II. világháborús helyszíneken, a sztori 1941-től egészen 1945-ig nyomon követi a világégés éveinek eseményeit. A SAS harcedzett tagjaiból álló csapat eközben számos különböző küldetésen verekedheti keresztül magát Európa-szerte. A játékot a maga idejében nem csak kiváló, realisztikus grafikája, de összetettsége is kiemelte FPS társai közül: a játékmenet során fontos szerepet kap a megfelelő taktika kidolgozása, illetve csapatunk tagjainak együttes munkája.

A kiadó az idei év őszén jelenteti meg a játék folytatását, mely az egyszerűségre törekedve a Hidden and Dangerous 2 nevet kapta a keresztségben. Az előző rész viszonylag koros mivoltából adódóan a második rész igyekszik megfelelni az elmúlt négy év technológia fejlődésének, a fejlesztők elmondása szerint jóval többet nyújtva elődjénél. A kiadó eredeti szándéka szerint egyébként a folytatás 2001-ben jelent volna meg.

A második rész megjelenésének érdekes módon próbál utat csinálni a kiadó, a Take Two-hoz tartozó Gathering: október elején ingyenesen letölthetővé tette a mára klasszikussá váló első epizódot. Az Illusion Softworks cseh fejlesztőcsapat az eredeti szoftvert jelentősen átdolgozta, frissítette: ehhez tartozik a 3D-motor modernizálása, több új küldetés integrálása és nem utolsósorban a ma már kötelezőnek számító többjátékos üzemmód továbbfejlesztése az eredetihez képest - a divatos Voice Chat támogatással.

A Hidden and Dangerous Deluxe nevű, körülbelül 270 megabájt méretű telepítőcsomagot a Gathering hivatalosan október elején tette nyilvánossá. A játék ma már számos helyről, így az [origo] Szoftverbázisának szerveréről is letölthető.