Változások a Pannon GPRS internetjében

Október 28-tól újfajta konstrukcióban kínálja mobiltelefonos internetszolgáltatását a Pannon GSM: a korábbi átalánydíjas konstrukciókat forgalmi díjas díjcsomagok váltják fel.

A mobilszolgáltató honlapján elhelyezett közleményben tette közzé, hogy október 28-tól újfajta GPRS-alapú internetcsomagokat kínál. Ennek keretében a Pannon GSM megszünteti két korábbi forgalmidíjas GPRS-csomagját, valamint a tavaly novemberben bevezetett átalánydíjas internetcsomagját Ez utóbbi hétköznap este 9 és reggel 7 között, valamint hétvégén biztosított netelérést kártyás és havidíjas ügyfelek számára. A szolgáltatás keretében havi 300 megabájtos adatforgalmat engedélyezett a mobilcég az ügyfeleknek, ennek elérését követően a hozzáférést nem lehetett tovább használni az adott hónapban. A szolgáltatásokat jelenleg is használó ügyfelek továbbra is változatlan feltételekkel vehetik igénybe a GPRS-alapú internetet.

A Pannon GSM október végétől négyféle GPRS-csomag értékesítését kezdi meg, ezek mindegyike lehetővé teszi az arra alkalmas telefonokról WAP oldalak böngészését, valamint a világháló elérését. A havidíjmentes alapcsomag adatforgalmi díj ellenében biztosít majd adatalapú hozzáférést, míg a három hamarosan bevezetésre kerülő díjcsomag 1, 30 és 500 megabájt adatforgalmat foglal magában, ennek túllépésekor azonban az ügyfélnek 10 kilobájtonként felszámított használati díjat kell fizetnie. További feltétel, hogy az 500 megabájtos forgalmi keret csak csúcsidon kívül használható fel, míg a más két csomagba integrált adatmennyiség a nap bármely időszakában elhasználható adatátvitelre. Az 500 megabájt adatforgalmat tartalmazó GPRS csomag bruttó 6250 forintba kerül, míg korábbi átalánydíjas szolgáltatásáért a mobilcég 6500 forintos díjat számított fel havonta.

Ugyanakkor továbbra is változatlan feltételekkel vehető igénybe a vonalkapcsolt (adathívás-alapú) WAP-elérést biztosító átalánydíjas szolgáltatáscsomag - derül ki a cég közleményéből. A Pannon emellett új adathívás-alapú havidíjas WAP-szolgáltatást is bevezet, amely 45 percnyi hozzáféréshez szükség keretet is tartalmaz, ennek túllépésekor a felhasználóknak percdíjat kell fizetniük.

KAPCSOLÓDÓ CIKK