Új tűzfalszoftver a Kasperskytől

A biztonsági szoftvereiről ismert cég kedden bemutatta Anti-Hacker nevű asztali PC-kre szánt személyi tűzfalszoftverének új változatát, amely a Kaspersky közlése szerint a korábbinál egyszerűbb használatot biztosít.

A fejlesztő cég közlése szerint az új, 1.5-ös verziószámú Anti-Hacker alkalmazás kezelőfelületét jelentős mértékben továbbfejlesztették, így az jobban képes kihasználni a Windows XP  ezen téren nyújtott lehetőségeit. Alapértelmezés szerint a szoftver már a telepítés során engedélyezi a hálózati műveleteket a leggyakoribb alkalmazások számára azok típusa alapján, így a telepítés egyszerűbbé válik.

A felhasználók a csomagszűrési és az alkalmazás-adatszűrési szabályokon belül portok tartományait definiálhatják, így egyetlen szabállyal a veszélyt hordozó IP címek egész csoportja kiszűrhető. Emellett a megoldás támogatja az ADSL modemeket, és olyan újfajta hálózati támadásokat is felismer, mint például a Helkern/Slammer.

A Kaspersky Anti-Hacker új verziója továbbfejlesztett szolgáltatásokat kínál a Stealth Modenevű funkció terén. Az ilyen módban működő számítógépek blokkolják az összes kívülről jövő internetcsatlakozást, így láthatatlanok a külső behatolók számára, de a világháló elérését lehetővé teszik. A felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhetően új tűzfalszoftver használatához semmilyen különleges műszaki tudásra nincs szükség - olvasható a Kaspersky közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK