Videotelefonos bemutatót tartott a Westel

A Westel 10 éves születésnapján videotelefonálással egybekötött 3G-bemutatót tartott. A mobilcég egyben bejelentette, hogy januárig havi 30 darab MMS elküldését biztosítja ügyfelei számára ingyenesen.

A Westel tizedik születésnapja alkalmából a társaság központjában élő videotelefonos bemutatót tartott egy kísérleti 3G mobilhálózaton keresztül, melyet a Siemens Mobile, az Ericsson és a Nortel közreműködésével üzemeltek be a cég szakemberei. A Westel GSM hálózatába integrált harmadik generációs (UMTS) pilot hálózata jelenleg Budapest négy különböző pontján biztosít hálózati lefedettséget a tesztelést végző munkatársak számára.  A harmadik generációs mobilhálózatok a jelenleg elterjedt technológiáknál nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt tesznek lehetővé, segítségükkel a felhasználók többek között online videoközvetítést, videotelefonálást vehetnek majd igénybe, illetve ADSL-kapcsolattal közel azonos sebességgel böngészhetik majd az internetet mobiltelefonjaikról.

A bemutató keretében Sugár András, a Westel vezérigazgatója egy videotelefon funkcióval és beépített digitális kamerával felvértezett, harmadik generációs Siemens kézi készüléken keresztül folytatott mozgóképes-hangos beszélgetést Eppen Jánossal, a Porsche Hungária ügyvezetőjével. A rendezvényen a Westel vezetése elmondta, a cég támogatja azokat a törekvéseket, hogy az UMTS szolgáltatások beindításához szükséges koncessziós jogokat a szolgáltatók későbbi forgalmukhoz igazítva fizessék meg, hogy a 3G bevezetése kezdetén erőforrásaikat elsősorban az új generációs rendszer gyorsabb telepítésére, szolgáltatások fejlesztésére és a minél teljesebb lefedettség elérésére fordíthassák.

A rendezvényen a Westel bejelentette, hogy ügyfelei számára novembertől január végéig havi 30 darab multimédiás üzenet (MMS) elküldését ingyenesen teszi lehetővé bármely mobilhálózatba vagy e-mail címre, egyszeri regisztrációt követően.

KAPCSOLÓDÓ CIKK