Szoftverbevallási kampányt indít a BSA

A közepes és kisvállalkozásokat szólítja meg az a kampány, amelyet a BSA indít a közeli napokban. Illetékesek nyilatkozata szerint a céljuk a megfelelő szoftverkezelési gyakorlat kialakításának segítése.

50 000 kis- és középvállalkozást, 40 000 könyvelőt, illetve könyveléssel foglalkozó céget keres meg a BSA a november 1-jétől november 30-ig tartó országos kampányában. A kampányban egy adatlapot juttatnak el a címzettekhez, akik ezt kitöltve és visszaküldve egy tanúsítványt kapnak arról, hogy elvégezték a 2003. évi szoftverbevallással kapcsolatos teendőket. 
Az adatlap kitöltése nem kötelező jellegű, mindezek ellenére a BSA képviselői reménykednek abban, hogy a megkeresettek mintegy kétharmada él ezzel a lehetőséggel.
A szoftverbevallás elektronikus úton is megtehető, a BSA hivatalos oldalán található kérdőív kitöltésével. Ugyaninnen a nagyobb vállalkozások szoftvernyilvántartásához, illetve a szoftverpark felméréséhez hamarosan két BSA általt használt segédprogramot is letölthetnek a felhasználók.
A BSA főtitkára szerint ez a kampány is azt célozza, hogy a jelenlegi 45%-os illegális szoftverfelhasználást legalább 38%-osra csökkentsék.