Új multimédiás projektorok a Canontól

A Canon a közelmúltban három ú,j multimédiás vetítőt mutatott be, az LV-7215-ös, az LV-7210-es és az LV-5210-es projektorokat.

Mind az LV-7215, mind pedig az LV-7210 támogatja a nagyfelbontású, valós módban történő XGA-felbontású képek vetítését, az SVGA méretű képek megjelenítésére pedig mindegyik modell alkalmas. Több új funkció szolgálja a képminőség automatikus optimalizálását, ilyen például az Auto Image Mode üzemmód, amely a fényerőt automatikusan állítja be az aktuális fényviszonyoknak megfelelően, vagy a progresszív letapogatás, amely "simábbá" teszi a mozgásokat és élesebbre állítja a részleteket, feliratokat - áll a Canon közleményében.

Mind az adat-, mind a videóvetítési üzemmód három alüzemmódot kínál: az adatvetítést állíthatjuk normálra, nagykontrasztúra (így a grafikonok és a fényképek élesebbek) és egyénire. A videóvetítés beállítása lehet normál, mozi (filmnézéshez elsötétített szobában) és egyéni. Az egyéni beállításokat választva mindkét üzemmódban számos finomítást (például gamma-korrekció, fényerő-beállítás) végezhetünk el, így a képjellemzőket az adott környezetnek megfelelően igazíthatjuk. A projektorokhoz kiegészítőként kapható egy többfunkciós képtovábbító, amely biztosítja az IEEE802.11b csatlakozón keresztül működő vezetéknélküli hálózatokhoz való kapcsolódást, illetve lehetővé teszi a CF-kártya kezelését, az egérkezelést és a kábeles, vagy WLAN-hálózatokról végzett távirányítást. Az LV 7215, az LV 7210 és az LV 5210 modellek 2,9 kg tömegűek.

A Canon új multimédiás vetítői 2003. októberében jelennek meg a magyarországi piacon.