A Microsoft megvenné a Google-t

Megvásárolná a legnépszerűbb webes keresőszolgáltatást működtető Google-t a Microsoft. Úgy tűnik, a kezdeti puhatolózások nem jártak sikerrel.

Az elmúlt hetekben a két vállalat képviselői többször is tárgyalóasztalhoz ültek különböző együttműködési formákat, vagy a keresőszolgáltatás esetleges Microsoft általi felvásárlását megvitatni. Az eddigi párbeszéd egyelőre nem járt sikerrel, a redmondi vállalat azonban nem vetette el a Google felvásárlásának tervét - tudósít microsoftos belső forrásokra hivatkozva a CNet. A tárgyalásokról szóló pletykák a Google tőzsdei bevezetéséről szóló híradások közepette jelentek meg: a részvények értékesítésének ideje egyelőre ismeretlen, de a céget mintegy 15 milliárd dollár értékűre taksáló elemzők szerint a közeljövőben sor kerülhet rá. Sergey Brin, a Google egyik alapítója egy augusztus végi konferencián nem cáfolta sem a felvásárlásról, sem a tőzsdei bevezetésről szóló felvetéseket. 

Az 1998-ban alapított Google mára elért pozícióját jól jelzi, hogy története során már több vállalat érdeklődött felvásárlása iránt. Erre és a keresők piacának fontosságára a Microsoft érdeklődésén kívül az is utal, hogy a cég korábban saját kereső fejlesztésével még konkurenciát kívánt támasztani a piacvezető szolgáltatásnak. - Egyre inkább versenytársként látjuk a Google-t - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek áprilisban a Microsoft MSN részlegének egyik marketingvezetője. Bob Visse elmondása szerint a vállalat a Google-nál jobb keresőszolgáltatás kifejlesztését tűzte ki célul, a jelen rendszer fejlesztésén jelenleg is dolgoznak. - A Microsoft jelentős összegeket fektetett az új webes keresési technológia létrehozásába - tette hozzá ekkor Visse.

KAPCSOLÓDÓ CIKK