Mindentudó okosmobil a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson P900-as nagyméretű érintőkijelzővel rendelkezik, beépített digitális fényképezőjével pedig akár mozgóképet is rögzíthetünk. Az okostelefonnal internetezni is lehet, de MP3-lejátszóként is megállja a helyét.

Forrás: [origo]A Sony Ericsson P900-as a svéd-japán gyártó legújabb felső árkategóriás okostelefonja, amely az év vége tájékán kerül majd piacra. A vállalat legújabb mobil készüléke a P800-as jelzésű modellt váltja majd fel a piacon. Az új változat gyakorlatilag az előd feltuningolt változata, amely tetszetősebb külsővel bír, s jobb minőségű kijelzővel szerelték fel, mint elődjét, alapvetően azonban hasonló funkciókat kínál, mint a szintén Symbian OS 7.0-t futtató P800-as.

Bár már a Sony Ericsson P800-as is számos funkcióval bírt, bizarr, fehér-világoskék színű műanyag borítása számos potenciális vásárlót elriaszthatott az egyébként főleg üzletembereknek szánt terméktől. Az új változatban jóval komolyabb, sötétszürke-ezüstszínű külsőt kapott, dizájnja pedig kissé a 80-as évek közepe tájékán készült Transformers rajzfilmsorozat robotszereplőinek hangulatát idézi. Emellett fejlődés tapasztalható a minőség terén is: míg az előző típushoz még egy kezdetleges, műanyag kávéskanálhoz hasonló érintőpálcikát mellékeltek - ezt a készülék oldalára lehetett felpattintani - addig az új modellhez már a kézi számítógépeken megszokott színvonalú, masszív érintőceruza tartozik, amelyet használaton kívül a jobb felső sarokban lévő nyílásba becsúsztatva lehet tárolni.

A fejlesztéseknek köszönhetően megújult az érintőkijelző felé hajtható számbillentyűzet is: ez a P800-asban elég kezdetlegesen volt megoldva, mivel csupán a folyamatosan aktív érintőkijelző felületét lehetett rajta keresztül bökdösni. A P900-asban ezzel szemben a billentyűk nem is érintkeznek a kijelzővel, ugyanis elektronikus úton kommunikálnak a készülékkel, külön háttérvilágítást is kaptak, s vékonyabbak is az előd modellénél. A gombok kiosztása az előző változathoz hasonló, méreteik azonban vékonyabbak. A teljes készülék tömege (150 gramm) 8  grammal kisebb a régi modellnél, s a P900 egy-két milliméterrel vékonyabb, keskenyebb és rövidebb is annál.

Forrás: [origo]A korábbi típushoz hasonlóan a P900-as esetében is fontos szerep hárul a baloldalt elhelyezett ún. jog dialre, amely egy előre és hátra is mozgatható, benyomható tekerőgomb. Segítségével a készülék menüjében lehet könnyedén barangolni az érintőpálca használata nélkül mind hagyományos, mind pedig PDA-módban. A jog dial mellett helyet kapott még a készüléken egy Memory Stick Duo kártya-foglalat, egy infravörös port, valamint egy-egy billentyű, melyek a beépített digitális fényképezőt, illetve a mobilinternet-kapcsolatot lehet aktiválni. Felsőkategóriás készülékről lévén szó, a Sony Ericsson P900-as dobozában számos kiegészítő található: magán a készüléken kívül egy pót-érintőceruza, egy övre csatolható bőr tok, egy hálózati adapter, valamint egy USB portra köthető dokkoló, egy Memory Stick adapter, egy csuklópánt, egy sztereó headset, egy kijelzőtörlő-kendő is megtalálható. Ezenkívül egy fedlap is helyet kapott a csomagban, amelyet abban az esetben kell felhelyezni a készülékre, ha a tulajdonos a kihajtható billentyű nélkül kívánja használni azt. A rugalmas használat biztosítása végett a készülék ún. repülő módban is használható, ekkor az összes mobiltelefonos funkció inaktív, azonban minden más elérhető.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK