Bizarr formájú kamera kezdőknek

 A Fujifilm legújabb digitális kamerája a filmes Q1 "digitalizált" változata. Az új modell extravagáns formájú, s ideális lehet kezdő fotósok számára.

Forrás: [origo]A kerekded fényképezőben egy 1 /2 collos CMOS szenzor rögzíti a képeket, melynek felbontása 1,9 megapixel, így a felvételek maximális mérete 1600 x 1200 képpont. A gépbe fix 46 mm-es (kisfilmes rendszerre átszámítva) fókusztávú objektív került. A szenzor érzékenysége közvetlenül nem szabályozható, az automatika ISO 100-200 közötti értékek közül választ.

A JPEG (Exif 2,2) formátumú képek a 8 MB méretű memóriába vagy xD kártyára kerülnek, számítógépre USB kábelen keresztül tölthetők fel. Az élességállítás és az expozíciós értékek állítása is automatikusan történik (bár expozíció korrekció lehetséges). Mivel optikai kereső nincs, ezért a képkivágást a 1,5 collos TFT LCD kijelző segítségével lehet beállítani. A beépített vaku is teljesen automatikus, de szerencsére kikapcsolható. Az energiaellátást 2 db AA ceruzaelem vagy akkumulátor biztosítja. A vevők a kamera mellett akkumulátort, USB kábelt, hordszíjat és természetesen szoftvereket találnak a dobozban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK