A Microsoft tervei szerint a jövő évben megjelenő szervizcsomagban új funkciót ad az Internet Explorer böngészőhöz, így az a barangolás közben felnyíló reklámablakokat képes lesz blokkolni.

Darin Linnman, a Microsoft szóvivője hivatalosan is megerősítette azokat a híreket, melyek szerint az Internet Explorerhez a jövő év első felében kiadott második javítócsomag (Service Pack 2) új funkcióval vértezi fel majd a webböngészőt. A szoftvercég a fogyasztói igények nyomán pop-up, vagyis weboldalak felkeresésekor felnyíló kisméretű, általában reklámokat tartalmazó böngészőablakok blokkolását lehetővé tevő funkcióval bővíti majd ki a böngésző tudását.

Bár az internetezők zöme az Internet Explorert használja az egyes webhelyek felkereséséhez, ez a böngésző eddig csak különböző segédprogramok - például a Google Toolbar - feltelepítését követően tudta blokkolni a webszörfözést gyakran megzavaró, idegesítő reklámablakoknak. Ezzel szemben a nagyságrendekkel kisebb piaci részesedéssel bíró böngészőszoftverek - például az Opera és a Mozilla - már jó ideje alapból biztosítja ezt a lehetőséget.