Közel 10 millió oldalletöltés az [origo]-n

Az elmúlt hetek folyamatos növekedése után az [origo] hétfőn újabb látogatottsági csúcsot állított fel. A portál olvasói több mint 1 millió látogatás során közel 10 millió oldalt töltöttek le.

Online audit
A weboldalak, online tartalmak nézettségének részletes ismertetése a Medián Webaudit honlapján.Hogyan mérnek?

Az összes jelentős hazai tartalomszolgáltató látogatottságát mérő Medián Webaudit adatai szerint november 24-én 418 ezer látogató  közel 10 millió oldalt töltött le az [origo] szervereiről közel 1 millió látogatás (session) során. Ezzel a magyar nyelvű online tartalmak között mindhárom mutatóban új látogatottsági csúcsot sikerült felállítani. A havi átlaghoz viszonyított növekedés túlnyomó részét az [origo] új partnere, a Honfoglaló online játék tette ki.

A Webaudit mérése szerint a portál látogatottsága az idei évben dinamikus növekedésen ment keresztül. Az utóbbi hetekben több új rekordot állított fel, október 30-án a napi oldalletöltések száma elérte a 8 milliót, november 10-én pedig a napi látogatók száma túllépte a 400 ezret. Egy évvel korábban az [origo] 4,6 millió oldalletöltéssel büszkélkedhetett, vagyis e mutatót illetően közel 60%-os növekedést sikerült elérni egy év alatt. Az [origo] tartalmait az idén többek között a daganatok.hu oldal, egy bevásárlóközpont, filmklub, a népszerű Honfoglaló című játék és mobiltelefonokra letölthető játékok szélesítették.

A Webaudit számaiból az is kiderül, hogy az őszi időszakban a teljes magyar nyelvű online tartalom nézettségének emelkedése tapasztalható. A Medián munkatársa, Varga Károly korábban elmondta: a szokott őszi emelkedés idén is erőteljesen jellemző, az esős-hideg idő beálltával párhuzamosan szokásos módon nő a weben töltött idő. Az online olvasottsági adatok növekedését szintén serkenti az otthoni internetezők emelkedő száma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK