Forrás: IMDB
Az "igazi" Lara: Angelina Jolie (Lara Croft: az élet bölcsője, 2003)

A fenti hölgyeknél jóval nagyobb hírnévre tett szert a világ legismertebb régésznője, a Tomb Raider számítógépes játékból magát szupersztárrá kinövő Lara Croft. Kétségtelen, hogy a társaival összevetve a legnagyobb kultusz Lara köré épült fel az elmúlt években, nevére rákeresve a Google közel másfél millió találatot dob fel.

Emellett a lány üzleti sikere sem mindennapi: a különböző platformokon sorozatban megjelenő Tomb Raider játékokra külön iparág alapult, a sztori eddig két mozifilmet szült, és nem elhanyagolható a Larához kapcsolódó merchandise-ok, játékok, gyűjtők számára kiadott CD-k, DVD-k, egyebek végtelen sora sem.

A pixeles hölgyek egyik új képviselője a 2001-ben "született" brazil Kaya, a Waterman's kiállításának egyik slágere. Fejlesztője, a grafikus Alceu Baptistao weboldalán elmondja: az eddigi másfél éves fejlesztési munka során eddig csupán a lány fejét sikerült megalkotni. A tervezés koncepciója eltért a legtöbb digitális modellétől: a brazil designer szándékoltan nem tökéletes szépséget kíván létrehozni, így Kaya szeplős arcbőrt, a trendinél kissé terjedelmesebb szemöldököt kapott, s fogai sem a reklámok világát idézik. Baptistao szerint a lány így sokkal inkább hús-vér embernek tűnhet, mint teljesen szabályos geometriájú társai. A projekt korlátait Kaya testének eddigi hiánya mellett az is jelzi, hogy Baptistao bevallja: a lány barettsapkája olcsó trükként szolgál a rendkívüli összetett számításokat igénylő és éppen ezért jelenleg még szintén hiányzó hajkorona eltakarására. 

Kaya születése: a fejlesztés fázisai


Egy évig tart a CGI-szépségverseny


 A fenti és hozzájuk hasonló lányok ihlették az első "digitális szépségverseny" ötletét, mely egy olasz fiatalember, Franz Cerami  fejéből pattant ki. A Miss Digital World honlapján elhelyezett nevezési információk szerint az animált szépségek közötti többfordulós vetélkedés december 1-től egy éven keresztül tart. Az indulási feltételekből kiderül: a szervezők kizárólag feddhetetlen előéletű lányokat várnak. A megmérettetésen így nem indulhatnak olyanak, akik korábban pornográf filmekben szerepeltek, illetve bármily olyan megnyilvánulásuk volt valaha, mely "nincs összhangban a verseny morális szellemével".