Játék a szinglikről

A Sims sorozat sikerén felbuzdulva vetette bele magát a német RotoBee a Singles című játék megalkotásába, melyben a mostanában divatos szingli életmódba élhetjük bele magunkat.

A bevezető alapján tán nagyot pislog az olvasó, hisz ha van olyan kategória, melyben aligha van esélye bármilyen próbálkozásnak, az a mára már csak Sims-jellegű programoknak nevezett játékokat tartalmazó kategória. A RotoBee Singlese azért nem próbálja meg teljesen lemásolni a Maxis és az EA csodáját, hisz itt sokkal inkább az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe, és mindössze két lélek útjainak egyengetése a feladatunk.

Forrás: [origo]

Első lépésként az emberpár beköltözik abba az apartmanba, ahol megpróbálnak majd összeboronálódni. A mi feladatunk elsőként az, hogy a rendelkezésre álló pénzmagból úgy rendezzük be a lakást, hogy az mindkét fél igényeit kielégítse. Ha ezzel megvagyunk, már kezdődhet is a napi robot. Irányíthatjuk mind a férfi, mind a női főszereplőt, akiknek Sims módjára kell főzniük, reggelit készíteniük, fürödniük, és hogy a pénz el ne fogyjon, munkába indulniuk.

Összesen tizenhat különféle karakter közül választhatunk a nagyvilági dámától egészen a csinos kis könyvtáros lánykáig, majd a választás után részletesen beállíthatjuk hőseink tulajdonságait. Megválaszthatjuk, hogy mi legyen a hobbijuk, milyen házi vagy munkahelyi munkát végeznek szívesen, de talán mindennél fontosabb annak megválasztása, hogy milyen tulajdonságokkal megáldott partnert tekint ideálisnak.

A cél tehát az, hogy a karakterek közti viszony minél harmonikusabbá váljon. Ennek elérése nem könnyű, hisz öt szempont van, melyek alapján ez eldöntésre kerül. E szempontok románc, barátság, móka (fun), szex és trouble, vagyis gondok. A negyedik szempont igen hangzatos, az ötödik értékének pedig értelemszerűen alacsonyan kell maradnia, hogy sikeressé váljon a kapcsolat.

Ha már a szexnél tartunk, ne gondoljon senki valamilyen pornográf programra, de az tény, hogy ezen szempont magas értéke esetén - legalábbis állítólag - tényleg szemtanúi lehetünk bizonyos, feltehetően nem túl kemény ágyjelenetnek...

Az effajta testi kapcsolat azonban már a végső eleme a párkapcsolatnak, mely a játék kezdetén nem több ismeretségnél. Ha a pár mindkét tagja szimpatikusnak találja egymást, akkor a köszönő viszony lassan átcsúszhat barátságba. A barátok idővel elkezdhetnek flörtölni, aminek következtében viszonyuk immár intimmé válhat, amit immár valóban követhetnek az ágybéli birkózós jelenetek.

A fentieket elolvasva tagadhatatlan, hogy a játék a Sims mellett nagyon hasonlít a hazánkban is egyre kedveltebb valóságshow-kra. És mivel mid a Sims, mind a kukkolóshow-k tényleg nagyon kedveltek, a Koch Media gondozásában februárra várható program is jó eséllyel pályázhat a sikerre.

Rendszerkövetelmény: még nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK