300 milliós támogatás innovatív iskoláknak

Az oktatási és az informatikai minisztérium az Európai Innovatív Iskolahálózatban résztvevő 30 magyar intézményt 10-10 millió forint értékű szoftverrel és számítástechnikai eszközzel támogatja - tájékoztatott az oktatási tárca.

Az Oktatási Minisztérium az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal együttműködésben a Sulinet Programiroda koordinálásával pályázati úton 30 közoktatási intézményt választott ki a Magyar Innovatív Iskolahálózat létrehozásához - áll az oktatási tárca közleményében.

A tájékoztatás szerint az innovatív iskolák úttörők az iskolák között a Sulinet Digitális Tudásbázis tartalomfejlesztési eredményeinek alkalmazásában, azok tanórába való integrálásában, a digitális pedagógia magyarországi elterjesztésében és az infokommunikációs technológiákon alapuló pedagógus-továbbképzésben. A kiválasztott intézmények a közeljövőben modern technológiák és eszközök tesztelésében vehetnek részt különböző külföldi és hazai projektek keretében, amelyekhez képzések és konferenciákon való részvételek kapcsolódnak. A két minisztériummal való együttműködés során a kiválasztott iskolák az Európai Innovatív Iskolahálózat (ENIS) tagjaivá is váltak.

Az OM és az informatikai tárca az intézményeket 10-10 millió forint értékű szoftverrel, számítástechnikai eszközzel támogatja. A támogatás odaítélését igazoló okleveleket Magyar Bálint oktatási miniszter december 6-án adja át.