A Gateway csütörtökön bemutatott új PC-je leginkább egy hifi-eszközra hasonlít. A nappalikba szánt komputer digitális videóként, továbbá DVD- és zenelejátszóként is megállja helyét.

Forrás: [origo]Az amerikai gyártó 901 Family Room Media nevű számítógépét kifejezetten otthoni felhasználóknak szánja. A leginkább egy hifi-eszközre hasonlító PC-n a Microsoft Windows XP operációs rendszer Media Center elnevezésű operációs rendszer fut, amely kibővített zene- és videorögzítési/lejátszási funkciókat kínál, valamint a PC távirányítóval történő vezérlését is lehetővé teszi.

A nappalikba szánt számítógép számos extra funkciót kínál: képes merevlemezére rögzíteni tévéműsorokat rögzíteni, DVD és CD lemezeket olvasni és írni, valamint beépített FM rádió is megtalálható benne. A konfigurációt távirányítóval és drót nélküli egérrel árusítják, s közvetlenül csatlakoztatható televízióhoz, vagy házimozi-hangrendszerhez is. A Gateway közlése szerint a Family Room Media PC kétféle változatban lesz megvásárolható az USA-ban december közepétől: a kisebb teljesítményű, Intel Celeron processzorral és CD-íróval felszerelt változat ára 1000 dollár lesz, míg a DVD-íróval felvértezett Pentium 4-alapú rendszer 1800 dollárba fog kerülni monitor nélkül.