Linux és online bankok a Kutatási Jelentésben

Megjelent az ITTK Kutatási Jelentésének legújabb száma. A folyóirat az internetgazdaságról, az információs technológiák lakossági használatának trendjeiről és az elektronikus kormányzatról gyűjtött csokorba számos kutatási eredményt és elemzést.

A GKI Gazdaságkutató Rt. kutatási összefoglalója a hazai bankok és biztosítók internetes szolgáltatásairól és ezek felhasználásáról ad körképet, melyet kiegészít a területen várható további fejleményekre vonatkozó becslésekkel.  Az NRC távmunka-kutatásából többek között kiderül, hogy a gyakori internetezők körében jelenleg még nem jellemző az, hogy online módon végeznének valamilyen tanfolyamot.

A Linux rendszer által az informatikában meghonosított új piaci modellel foglalkozik egy, a BMGE Információ- és Tudásmenedzsment Tanszékén született elemzés. A dokumentum bemutatja, hogy milyen utat jár be egy új platform a kezdeti próbálkozásoktól a felhasználószám egyre intenzívebb növelésén át az elterjedésig s felvázolja az új modell kialakulásának történetét, jelenét és lehetséges jövőjét. A BellResearch cikke a 15 év feletti hazai lakosság PC-használatát és számítástechnikai felkészültségét mutatja be az általa készített Magyar Infokommunikációs Jelentés legutóbbi eredményei alapján.

A Kutatási Jelentést az Információs Társadalom és Trendkutató Központ adja ki.